IntelliFood - FInish - FIWARE

FInish – FIWARE – IntelliFood

A Seacon Europe Kft. és a HuBakers Kft. IntelliFood elnevezésű közös pályázatát a Finish accelerator program keretében támogatásra ítélték. Az értékelés során mind az üzleti potenciál, mind a technológiai kiválóság mind a FIWARE platform alkalmazása tekintetében kiváló értékelést kapott.

A SmartAgriFood projekt logisztikai tevékenységének (FI-PPP 1. fázis) és a FIspace projekt romlandó termékek logisztikai megoldásainak (FI-PPP 2. fázis) folytatása. Célja intelligens rendszerek fejlesztése és működtetése romlandó termékek (pl. élelmiszer, virág) értékesítési láncai számára. Mindezt egy olyan ökoszisztémában, amely összehozza: i) a felhasználók üzleti érdekeit és ii) a szoftverfejlesztők illetve webes vállalkozók kreatív ötleteit valamint technológiai megoldásait.

Ebben a konstrukcióban az informatikában és az élelmiszeriparban tevékenykedő pályázó vállalkozások olyan projektjavaslattal tudtak eredményesen szerepelni, amelynek a tárgya egy intelligens folyamatmonitorozó és ellenőrző informatikai rendszer kialakítása a romlandó élelmiszerek minőségének a megóvására.

Konkrét problémára fókuszálva a megoldás az üzleti partner sütőipari alapanyag és keverékanyag készletének tárolási és feldolgozási környezeti paramétereit tartja folyamatosan ellenőrzés alatt, és a mérési eredmények alapján történetiséggel gyűjti a változásokat, ugyanakkor felügyeli a beállított szabályok alapján a mért értékeket. Amennyiben túllépést vagy rendellenességet észlel, figyelmezteti az arra kijelölt felelős személyt.

Az objektív méréseken alapuló egyedi, de egyben összetett elemzésekre épülő információ felhasználási területe már eleve sokrétű, hiszen összpontosíthat az alapanyagra, a keverékgyártásra, a tárolási vagy gyártási helyre és természetesen az ügyfelek kiszolgálására vagy akár ezek valamilyen kombinációjára is. Az elemzési módot egyrészt az üzleti igények, másrészt a minőségbiztosítási követelmények határozhatják meg.

Mindezek mellett az alkalmazott technológia magában hordozza mind a mennyiségi és minőségi, mind az üzleti jellegű továbbfejlődés lehetőségét.

A projektjavaslat rövid leírása megtalálható a Finish accelerator honlapján.

A projektben vállalt egyik kötelezettség az EU által az utóbbi években kifejlesztett FIWARE technológia használata.

Maga a FIWARE egy nyílt kezdeményezés, amelynek célja, hogy létre hozzon fenntartható ökoszisztémájú lehetőségeket, amelyek az új hullámú digitális  internetes technológiákra épülnek. Ennek alappillére a FIWARE technológiai platform.

Alapvetően egy hatékony API-készletről (alkalmazásprogramozási felület) van szó, amely megkönnyíti az intelligens alkalmazások (Smart Application) fejlesztését különböző üzleti szektorokban. A FIWARE API nyilvános és jogdíjmentes, bárki számára ingyenesen elérhető és felhasználható, ezzel támogatja az alacsony költségű termékek, szolgáltatások megvalósítását.

A PROJEKT MÉRFÖLDKÖVEI:

2015.02.27.

Pályázati siker a FInish Accelerator Open Call első szakaszában.

A Seacon Europe Kft. és a HuBakers Kft. IntelliFood elnevezésű közös pályázatát a Finish accelerator program keretében támogatásra ítélték. Az értékelés során mind az üzleti potenciál, mind a technológiai kiválóság mind a FIWARE platform alkalmazása tekintetében kiváló értékelést kapott.

A pályázati felhíváson indulók közül 8 országból 13 KKV kapott pozitív elbírálást.

2015.03.24.

Nemzetközi kick-off találkozó Brüsszelben

2015.03.24-én tartották a FInish Accelerator Open Call első szakaszában nyertes projektek számára a közös projektindító találkozót. A résztvevők bemutatták projektjeiket és a végrehajtásban szereplő élelmiszeripari üzleti partnereiket. A szervezők ismertették Finish Acceleratorral tervezett együttműködés részleteit. A Seacon Kft. szakértői az IntelliFood elnevezésű projekről és üzleti partnerként a Hubakers Kft-ről informálták a többieket.

A találkozón előadott prezentációk a Finish Accelerator weboldalán a letölthető anyagok között találhatók.

A project rövid leírása itt olvasható.

2015.03.25.

A Seacon Europe a FIWARE világában

A Seacon Europe munkatársai 2015.03.23. és 2015.03.26. között részt vettek Brüsszelben a FIWARE developers week elnevezésű fejlesztői rendezvényen, ahol 4 napon keresztül találkozhattak a technológia képviselőivel, fejlesztőkkel és alkalmazókkal egyaránt, mindemellett megismerhették az új platform technikai és üzleti lehetőségeit is.

Saját projektötlet kidolgozásával lehetőség nyílt előadói részvételre Net Futures 2015 FIWARE Challenge elnevezésű konferencián. A kollégák a Seacon flotta kontrolling megoldásából készültek fel, aminek kapcsán felvázolták, hogy milyen FIWARE enablerek alkalmazását látják hatékonynak a gépjármű adminisztráció területén. A javaslatot a szervezők bemutatásra érdemesnek ítélték.

Információk a Net Futures 2015 konferenciáról és a FIWARE challenge eseményről.

2015.05.29.

Intellifood és a MWC’16 konferencia

Lehetőség nyílik a FIWARE technológia alkalmazási területeinek a bemutatására a 2016-ban megrendezésre kerülő Mobile World Congress (MWC) konferencián. A megjelenésre az okos város és okos mezőgazdaság témakörében kialakított olyan megoldásokkal lehet pályázni, amik ténylegesen alátámasztják a szoftverfejlesztésben alkalmazott szabványosítás előnyeit.

A Seacon Europe benevezett erre az eseményre az IntelliFood projektjével, ami teljes mértékben alkalmas a FIWARE technológia hatékonyságának a kiemelésére az élelmiszeripari minőségbiztosítás területén.

További információk az eseményről itt.

2015.10.01.

Időközi teljesítés és telepítés

Az Intellifood projekt első mérföldkövét munkatársaink sikeresen teljesítették és a kifejlesztett alkalmazás működő alapváltozatát telepítették a Hubakers közreműködésével. A minőségbiztosítást szolgáló mérőhálózat az üzleti partner telephelyén került kiépítésre, míg a karbantartást, kiértékelést és elemzést biztosító szoftver a Seacon által felügyelt infrastruktúrában üzemel.

Az Intellifood megoldás szorosan együttműködik a partner ügyviteli rendszerével, így integrált részét képezi a helyi informatikai architektúrának.

2015.10.21.

Elkészült az Intellifood brossúra

Elkészült az intellifood brossúra, ami tartalmazza a projekttel kapcsolatos lényegi információkat: rövid leírást a projektről, cégbemutatót, címet, kapcsolattartó személyt, weboldalt és egyéb képi információkat.

A brossúra az ECFI (European Conference on the Future Internet) konferencia ideje alatt (november 5-6.) kerül publikálásra

Oldal nyomtatása