GINOP 3.2.2.

A Seacon Europe a Modern vállalkozások programja keretén belül kedvezményes termékeket és szolgáltatásokat ajánl a programban résztvevő vállalkozók és vállalkozások számára.
Klikk a listához!

Friss hírek

Nyitott FIWARE Accelerator pályázatok vállalkozásoknak -- segítségnyújtás a Seacon Europe-tól
Az Európai Unió (EU)  FI- WARE Accelerator Prog- ramja internetes alkalma- zásokat fejlesztő európai vállalkozások megerősí- tését célozza.Olvasson továb ...

Pályázatok

Innovációs munkánkhoz — a termékfejlesztéshez — a saját erőforrásaink mellett technológiai partnereink és kutatóközpontok közreműködését is folyamatosan igénybe vesszük.
 
 
IntelliFood - FInish - FIWARE
A Seacon Europe Kft. és a HuBakers Kft. IntelliFood elnevezésű közös pályázatát a Finish accelerator program keretében támogatásra méltónak találták. Az értékelés során mind az üzleti potenciál, mind a technológiai kiválóság mind a FIWARE platform alkalmazása tekintetében kiváló értékelést kaptunk. A projektjavaslat rövid leírása megtalálható a Finish accelerator honlapján   IntelliFood – Intelligent Process Monitoring and Control for perishable foods címmel.
A pályázók megoldása az üzleti partner (HuBakers Kft.) sütőipari alapanyag és keverékanyag készletének tárolási és feldolgozási környezeti paramétereit tartja folyamatosan ellenőrzés alatt, és a mérési eredmények alapján történetiséggel gyűjti a változásokat, ugyanakkor felügyeli a beállított szabályok alapján a mért értékeket. Amennyiben túllépést vagy rendellenességet észlel, figyelmezteti az arra kijelölt felelős személyt.
Az objektív méréseken alapuló egyedi, de egyben összetett elemzési módot egyrészt az üzleti igények, másrészt a minőségbiztosítási követelmények határozhatják meg. Az alkalmazott technológia magában hordozza mind a mennyiségi és minőségi, mind az üzleti jellegű továbbfejlődés lehetőségét.
A projektben vállalt egyik kötelezettség az EU által az utóbbi években kifejlesztett  FIWARE technológia használata.
Maga a FIWARE egy nyílt kezdeményezés, amelynek célja, hogy olyan fenntartható ökoszisztémájú lehetőségeket hozzon létre , amelyek az újabb digitális internetes technológiákra épülnek. Ennek alappillére a FIWARE technológiai platform.
 

 
 
 
 

Pályázati azonosító: PIAC_13-1-2013-0260
Megvalósítás módja: konzorciumi szerződés keretében
A pályázat keretében  olyan rendszer hozunk létre, amely mérések és referenciaépület modellek segítségével, gyorsan és hatékonyan ad képet az épület energetikai felhasználásáról.
 

 
 
 
 
MOVAGIS
 
A pályázat címe: MOVAGIS - SeaFM vagyonkataszter rendszer képességeinek emelése térinformatikai és mobil eszközökkel. Terepi munka támogatása online/offline üzemmódban
Pályázati azonosító: GOP-1.3.1-11/A-2011-0147
Megvalósítás módja: önálló pályázóként
A projektünk megvalósításával a cégünk által fejlesztett SeaFM vagyon-nyilvántartási rendszerünk kiegészítésével egy új, általános célú nyilvántartást készítünk. Létrehozunk egy nemzetközileg is innovatívnak számító új ismereteken alapuló technológiát, ezzel együtt hatékony és önállóan, illetve a fejlesztés alapját képező alkalmazásunkkal integrált formában is működni tudó versenyképes terméket kívánunk kifejleszteni. Újszerű termék és szolgáltatás előállítását irányozzuk elő, amely a megfogalmazott téma kapcsán újabb innovációs projekteket generálhat.
A SeaFM rendszerbe ágyazott MOVAGIS rugalmasságánál fogva egyaránt alkalmas térinformatikai és vagyonadatok kezelésére akár mobil környezetben is. Használatával javítani tudjuk egy cég versenyképességét, gazdasági hatékonyságát, ezeken keresztül a külső megítélését, jó hírét.A pályázat címe:
Pályázati azonosító: GOP-1.3.1-11/B-2012-0043
Megvalósítás módja: önálló pályázóként
 
Meglévő fejlesztési módszerünket egy olyan alkalmazásfejlesztési/szoftverfejlesztési eredménytermék kialakításával bővítjük, amely megbízható automatizmusokat szolgáltat a szoftverfejlesztés számára, és ezzel együtt követhető szabványokat biztosít a tipizálható fejlesztési folyamatok/lépések végrehajtásához.
 

 
A pályázat címe:
Pályázati azonosító: GOP-1.1.1-11-2011-0070
Megvalósítás módja: konzorciumi szerződés keretében
A Seacon Europe és a Pannon Egyetem együttműködésével létrehozott konzorcium közös projektjavaslatával egy olyan alapkutatáson és ipari kutatáson alapuló informatikailag támogatott szoftver-hardver rendszer együttes kifejlesztését tűzte ki célul, amely az erdők, természetvédelmi területek védelme, megóvása érdekében folyamatos megfigyeléssel/informálással kíván újszerű megoldást nyújtani.
 

 
 
A pályázat címe:
Pályázati azonosító: GOP-1.3.1-11/A-2011-0090
Megvalósítás módja: konzorciumi szerződés keretében
A KARMIN egy innovatív megoldás az élőerős vagyonvédelmi tevékenység és az informatikai, biztonságtechnikai rendszerek hatékony együttműködésére. Kiemelt cél az őr és a kamera (térfigyelő) rendszer kétirányú együttműködésének megvalósítása mellett a felvett képanyag elemzési hatékonyságának a jelentős javítása valamint a bizonyítékképzés támogatása.
 

 
WSNDAS
A projekt címe:
Pályázati azonosító: REG_KM_09-2-2009-0055
Megvalósítás módja: konzorciumi szerződés keretében
A Seacon Europe, az Unicomp Informatikai Kft. (konzorciumvezető), az Eaton Industries Kft., a Budapest Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Irányítástechnika és Informatika Tanszéke által létrehozott konzorcium munkájának eredménytermékeként létrejött ipari automatizálásba bevonható vezeték nélküli mérésadatgyűjtésnek széles felhasználási köre lehetséges. Minden olyan gazdasági szervezet és közszolgáltató érdeklődésére számot tarthat, amelynek a gyártás, a termelő munkája, vagy a logisztikai feladatainak ellátása kapcsán, vagy kórházi betegfelügyelettel stb. összefüggésben terepi adatgyűjtésre vagy automatizált gyártás műszerezésre van szüksége.
 

 
 
A projekt címe:
Pályázati azonosító: REG_KD_09-2-2009-0029, PANEL09
Megvalósítás módja: konzorciumi szerződés keretében
A Seacon Europe, a Bakonysoft Kft., a B2P Kft. és a Dunaújvárosi Főiskola által létrehozott konzorcium kifejlesztett egy olyan méréstechnológiával és informatikai alkalmazással támogatott mérőrendszer prototípust, amely segítségével az épületek gyors, pontos és hatékony felmérését lehet elvégezni. A méréstechnológiai módszer képes a nagy tömegű adatmennyiség hatékony összegyűjtésére és feldolgozására, tömeges, gépiesített távmérésre.
A prototípus által szolgáltatott mérési adatok bekerülnek egy, erre a célra megtervezett és kialakított adatbázisba/adattárba. A rendszer lehetőséget nyújt a helyiségek, azok élet és vagyonvédelmi adatainak grafikus módon történő megtekintésére térinformatikai rendszerben.
 

 
 
Pályázati azonosító: REG_KD_09-2-2009-0030Megvalósítás módja: konzorciumi szerződés keretében
A Seacon Europe, az Unicomp Informatikai Kft., és a veszprémi Pannon Egyetem által létrehozott konzorcium a 2009-es Baross Gábor regionális fejlesztési program keretében lehetőséget kapott arra, hogy a borászat területén technológiai és elméleti innovációs megoldást hozzon létre
 

 
 
A projekt címe:
Pályázati azonosító: GOP-131-11/A-2011-0013
Megvalósítás módja: önálló pályázóként
A SeaFM Energy Control Center modulja, az energiaracionalizálást támogató, környezetgazdálkodási hatékonyságot monitorozó és elemző szakértői rendszer az energiatudatosság kiszolgálására.
 
 
 
 
 

 
 
A projekt címe:
Pályázati azonosító: GOP-131-11/C-2011-0015
Megvalósítás módja: önálló pályázóként
Mobil eszközök integrálása az IT biztonsági audit hatáskörébe Eszköz specifikus információ biztonsági megoldás kialakítása a vállalati szférában üzleti funkciók távoli elérésére használt okostelefonok/tabletek biztonságos használatára
 
 
 
 
 

 
ITBSZM
A projekt címe: ITBSZM
Pályázati azonosító: GOP-2010-131/A-2010-0022
Megvalósítás módja: önálló pályázóként
A pályázati támogatással induló projekt célja a SeaLog termék keretében egy olyan szolgáltatás (szoftver és know-how) létrehozása, mely az IT biztonsági szakértői értékelések objektív generálásának problematikájára kínál többszintű megoldást. A mesterséges intelligenciával támogatott szakértői rendszer bemenetén a felhasználó IT rendszereinek naplóbejegyzésit feltöltve egy olyan elemzés készül, mely automatikusan generált, objektív szakértői véleményeken keresztül segíti a vezetők tájékozódását, döntéshozatalát.
 
 
 
 
 

 
 
A projekt címe: Seacon Access and Role Management
Pályázati azonosító: GOP-2009-1.3.1/A
Megvalósítás módja: önálló pályázóként
A megoldás a KKV-k számára is egyre inkább felértékelődő jogosultság menedzsment, illetve jogosultság felderítés rugalmas támogatásán túl kiválóan alkalmas a feladat nagyvállalati szinten elvárható komplexitású kezelésére. Jellegénél fogva igen jól használható eszköz az üzemeltetést végző szakemberek kezében épp úgy, mint az erre a területre fókuszáló belső ellenőrzés, vagy IT audit feladatokat ellátó külső szakértők, szolgáltatók számára.
 

 
IT-Sec
 
A projekt címe: Integrációval az informatikai biztonságért
Megvalósítás módja: konzorciumi szerződés keretében
Az alacsony szintű (tűzfalak, operációs rendszerek, adatbázis kezelők, … által szolgáltatott) logok nagytömegű begyűjtését szolgáló céleszköz (koncentrátor) kifejlesztésével és rendszerbe integrálásával a log elemzés lehetséges forrásait bővítettük oly módon, hogy a feldolgozó egységtől távoli berendezések is rugalmasan bevonhatóak legyenek, miközben az eseti torlódások lekezelését segítő pufferelési feladat megoldása is biztosított.
 

 
Clair
 
A projekt címe: Szellőzőrendszerek szenzoros felügyeleti rendszere
Pályázati azonosító: BAROSS_KD07-KD_INTEG_07-2008-0045
Megvalósítás módja: konzorciumi szerződés keretében
A szellőzés-technikai berendezések karbantartási, illetve biztonságos üzemeltetési tevékenységét támogató megoldás kiemelten épít a vezeték nélküli szenzorok, valamint a videotechnika integrált informatikai támogató rendszerhez kapcsolt alkalmazására a mért adatoknak egy karbantartás menedzsment rendszerbe való gyűjtésével. A Seacon SeaFM nevű Facility Management megoldásához integráltan illeszkedő alkalmazás önmagában is jól hasznosítható, integrált alkalmazása viszont kiemelten hasznos lehet ingatlan üzemeltetők, vagy nagy ingatlan vagyonnal rendelkező cégek, intézmények számára.
 

 
 
A projekt címe: Terepi mérésadatgyűjtés a mezőgazdaságban
Pályázati azonosító: BAROSS_KD07-KD_INTEG_07-2008-0058
Megvalósítás módja: konzorcium keretében
A növényvédelemhez hasznos környezeti paraméterek vezeték nélküli szenzorhálózatra alapozott összegyűjtését, strukturált tárolását és elemezhetőségét biztosító megoldás adatpiac oldali fejlesztését végeztük. Az integrált rendszer jól alkalmazható olyan, speciális mikroklímával rendelkező mezőgazdasági területek növényvédelmi munkáinak a segítésére, ahol fontos, hogy ne feltételezések, hanem pontos adatok alapján legyenek elvégezhetők a szükséges beavatkozások. Fentieken túl nagy táblák esetén az egyes részterületeken való eltérő (azaz takarékos) növényvédelem számára is kiválóan használható információk nyerhetők. Természetesen, egy új kultúra adott terülten történő meghonosítása (pl. gyümölcsös, vagy szőlőtelepítés) előtt is érdemes rendszeres mérésekkel mélyreható ismereteket szerezni az adott terület jellegzetességeiről (napfény tartalom, talajnedvesség, fagyzugosság,…) optimalizálva ezzel a növény kultúra (ezen belül esetleg a fajta) helyes megválasztását.
A megoldásunkba beépített, vezeték nélküli szenzorhálózat segítségével tetszőleges számú mérési pontról gyűjthetünk tetszőleges időn keresztül –időben és terület specifikusan is- jól elemezhető adatokat, ami sokkal megalapozottabb elemzéseket, így döntéseket tesz lehetővé, mint amikor általános meteorológiai információkat, esetleg eseti talajminőségi értékeket vizsgálunk.
 

 
X-Log
Megvalósítás formája: pályázat, KD_INTEG_06-X_LOG_06
 
A projekt címe: X-LOG Alkalmazás biztonsági megoldás
Megvalósítás módja: konzorcium keretében
Megoldásunkkal innovációs díjat nyerünk. (Sajtóarchívum / Közép-dunántúli Regionális Innovációs Díj)
 

 
SCM
Megvalósítás formája: pályázat, KD_INTEG_06-SCM_2006
 
A projekt címe: Költségracionalizáló másoló menedzsment
Megvalósítás módja: konzorcium keretében
 

 
E-Architect
Megvalósítás formája: pályázat, KD_INTEG_06-E_ARC_06
 
A projekt címe E_Architect karbantartási architektúra üzleti modell
Megvalósítás módja: konzorcium keretében.
A projekt eredménytermékére építve végezzük a vállalati folyamatok modellezése kapcsán felmerült munkáinkat úgy a KKV szektorban (pl. Vabeko, vagy Máv-Thermit), mint nagyvállalati területen.
 

 
SEO
KD_INTEG_5 / SeO_2005 azonosító alatt, konzorciális formában megvalósított pályázat
A projekt címe Elektronikus iroda – alap a minőségi munkahely megteremtéséhez
A megoldás célja az általános irodai folyamatok (elektronikus és hagyományos irodai jellegű tevékenységeinek) integrált rendszer kialakításával történő informatikai támogatása. Segítségével –a napi, operatív munka támogatását jelentő alapfeladat mellett- mód nyílik akár a munkaminőség, munka teljesítmény mérésére is
A moduláris, keret rendszer jellegű megoldás komponenseire építve olyan termékek kerültek kialakításra, mint pl. a fejvadász, illetve HR tevékenységet támogató  SeaHunter nevű fejvadász portál, vagy a technológiai előírások, ISO szabályok személy szinten meghatározott címzett listához való, automatizált és adminisztrált eljuttatására képes SeaDoc.
 

 
SeaFM
KD_INTEG_5 / SeaFM_05 azonosítójú, konzorciális formában megvalósított pályázat
A projekt címe:Ingatlan és vagyongazdálkodás – Integrált gazdálkodási forma a vagyonnal rendelkező vállalkozások számára
A megoldás az ingatlan és vagyongazdálkodás támogató rendszereként jó segítséget ad a nagyvállalati Facility Management tevékenységek ellátásához. Az FM feladatok ellátására kialakított, jól skálázható megoldás komplex megközelítése miatt kiváló nagyvállalati támogató rendszer, de modularitása miatt egyes részmegoldásai, moduljai KKV szinten is jól hasznosíthatók ingatlan, vagy eszköz nyilvántartási feladatok ellátására, a karbantartás menedzsment támogatására bármilyen, létesítménygazdálkodással foglalkozó cég, vagy intézmény számára.
 
 
Oldal nyomtatása