Versenyképes IKT szektor fejlesztése

Sajtóközlemény

 


    

H2020 kompetenciák és szemléletmód felépítése az alapoktól a pályázatkészítéig a Seacon Europe kft-nél két konkrét projektötlet kidolgozásával

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg 13.485 ezer forint európai uniós támogatás segítségével, melyet a „Versenyképes IKT szektor fejlesztése” című pályázati kiíráson ítéltek meg vállalkozásunknak. A 17.980 ezer forintos összköltségvetésű projekt keretén belül a Seacon Europe Kft elsődleges célja az Informatikai Vállalkozások Szövetségétől igénybevett szolgáltatások révén cégünk szakembereinek H2020 programban való részvételének erősítése, a programhoz kapcsolódó ismereteinek bővítése. A projekt végrehajtása során a fő cél a sikeres pályázati tevékenység elsajátítása, két projektötlet kidolgozása által.

 Kiemelt célunk a külföldi kapcsolatépítés és piacszerzés. Ide tartozik a vállalkozásokkal, egyetemekkel, kutatóintézetekkel való együttműködésünk erősítése, a termékkörünk európai igényszinteknek megfelelő bővítése, ezzel együtt termékeink nemzetközi piacra vitele. Célkitűzéseink megvalósításához kiváló lehetőség a H2020 program által felkínált pályázati rendszer, ahol többféle témakörben és többféle konstrukcióban is esélyesnek látjuk sikeres pályázati anyag elkészítését.

Cégünk intenzív K+F tevékenységet folytató KKV, kiemelt szakterületeink a szoftverfejlesztés, tanácsadás, projekt menedzsment és üzleti intelligencia. Vezető szerepre törekszünk az innovatív megoldások létrehozásában ügyfeleink számára az IT biztonsági, energiagazdálkodási, élelmiszeripari, közlekedési és telekommunikációs területeken. Jelenleg az okos város és a jövő gyára témák kapcsán vannak olyan projektjeink és előremutató projekt ötleteink, amelyek pályázat érettek, illetve nagyobb volumenű pályázati témákhoz kapcsolódni képesek.

Jelenleg két olyan hazai projektünk van végrehajtás alatt, aminek eredménytermékeit tovább kívánjuk fejleszteni egy nagyobb EU szintű ötletbe/projektbe való bekapcsolódás formájában.

A projekt végrehajtásától azt várjuk, hogy a megvalósításban bevont szakembereink tapasztalatokat szerezzenek a nemzetközi kapcsolatok kialakításában és megtartásában, mindemellett képessé váljanak több országra kiterjedő hatékony, nagy taglétszámú közösségi munkavégzésre.

Az ismeretek elsajátítása mellett jól megfogalmazott és hatékonyan felhasználható együttműködési profilok kialakítására törekszünk.

 

A projektről bővebb információt a www.seacon.hu oldalon olvashatnak.

 

További információ kérhető:

Berkovich Gábor

Telefon: +36 22 501 632

e-mail: seacon@seacon.hu

Oldal nyomtatása