GINOP 3.2.2.

A Seacon Europe a Modern vállalkozások programja keretén belül kedvezményes termékeket és szolgáltatásokat ajánl a programban résztvevő vállalkozók és vállalkozások számára.
Klikk a listához!

Friss hírek

Nyitott FIWARE Accelerator pályázatok vállalkozásoknak -- segítségnyújtás a Seacon Europe-tól
Az Európai Unió (EU)  FI- WARE Accelerator Prog- ramja internetes alkalma- zásokat fejlesztő európai vállalkozások megerősí- tését célozza.Olvasson továb ...

WSNDAS

WSNDAS - Terepi mérésadatgyűjtés vezeték nélkül érzékelő hálózattal
A projekt célja
A projekt célja egy olyan innovatív rendszer létrehozása volt, amely alkalmas arra, hogy költséghatékonyan kibővítsen egy klasszikus „vezetékes” mérésadatgyűjtő rendszert vezeték nélküli adatgyűjtő modulokkal. A vezeték nélküli mérésadatgyűjtő modulok lehetőséget adnak arra, hogy versenyképes alternatívát nyújtsunk a vezetékes rendszerek mellett például azokban az esetekben, amikor a vezetékezés költség relatív magas, vagy amikor a mérendő ponttól való távolság kritikus. A vezeték nélküli technológia mindemellett olyan alkalmazási területeken is alkalmazható, ahol a vezetékezés nem megoldható vagy körülményes.
Tapasztalataink alapján az automatizálás terén egyre jobban teret hódítanak a vezeték nélküli technológiák. Ennek következményeként a piacon felmerülő igények kielégítése érdekében szükségesnek láttuk olyan eszközök kialakítását, amelyek segítségével a vezeték nélküli kommunikáció illetve az ezen keresztül történő adatgyűjtés megvalósítható, és alkalmazásukkal az automatizált termelésirányítás költséghatékonyan támogatható. Ebből adódóan fő célként egy olyan technológia kifejlesztését tűztük ki, amely alkalmas a vezeték nélküli hálózatban keletkezett adatok konvertálására az ipari szabványként elterjedt CANopen hálózatba.
A projekt szereplői és szerepvállalásuk
A projekt megvalósítása érdekében speciális tudással bíró intézményből (kutatási szervezet) és gazdasági társaságokból álló konzorciumot hoztunk létre, akik tevékenységi körük szerint foglalkoznak ipari kutatással és kísérleti fejlesztéssel.
UNICOMP Informatikai Korlátolt Felelősségű Társaság, konzorciumi vezető – A konzorcium vezetője a kapcsolódó referenciáira alapozva a technológiai központ szerepét látta el, ennek megfelelően a koordinációs munka, valamint a globális tervezés mellett szakmailag irányította a modellezési munkát, összehangolta a konzorciumi tagok és az alvállalkozók feladatvégzését, emellett tervezési és fejlesztési feladatokat végzett.
SeaCon Europe Informatikai Fejlesztő és Tanácsadó Kft, konzorciumi tag – Széles szakmai kompetenciái, kialakított partnerkapcsolatai révén ügyfeleit a piacvezető szoftver technológiák alkalmazásával, az adott ügyfél belső IT szabványainak a betartásával képes kiszolgálni. Az egyedi fejlesztések mellett testre szabható típusrendszerekkel képes megrendelőit gyors, értékálló megoldásokhoz juttatni. A cég szakemberei a projektben minőségbiztosítási, tervezési, fejlesztési és tesztelési feladatokat láttak el.
Eaton Industries Kft. (MOELLER Electric Kereskedelmi KFT), konzorciumi tag – Kiváló minőségű, megbízható elektrotechnikai ipari készülékek és berendezések gyártója. A cég szakemberei ipari és gyakorlati tapasztalataikat is felhasználva mérnöki tervezési és fejlesztési feladatokat láttak el.
Budapest Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Irányítástechnika és Informatika Tanszék, konzorciumi tag – Az IIT jelenlegi kutatási tevékenységét olyan területekre koncentrálja, amelyek korszerű technikák, technológiák megvalósításán keresztül megfelelnek a gyakorlat támasztotta igényeknek. A projektben a kutatási szervezet szerepét töltötte be.
A projekt eredményei
A projekt eredménytermékeként megjelent ipari automatizálásba bevonható vezeték nélküli mérésadatgyűjtésnek széles alkalmazói köre lehet. Minden gyártó, termelő, logisztikai, kórházi betegfelügyelettel, stb. feladatokat ellátó olyan gazdasági szervezet és közszolgáltató szóba jöhet, amelynek terepi adatgyűjtést vagy automatizált gyártást végez.
A technológia leendő alkalmazói egy nemzetközi igényeket kielégítő, igen kedvező ár/teljesítmény viszonyú megoldáshoz juthatnak, amellyel nem csak a vezetékes adatgyűjtés alternatíváját kapják meg, hanem egészen új felhasználási területe felé nyílnak lehetőségek. Konzorciumi tagjaink részére lehetőség nyílhat a nemzetközi piacokon történő megjelenésre, a kifejlesztett új technológiák pedig várhatóan más problémák megoldásában is szerepet kaphatnak.
 
Oldal nyomtatása