fbpx
Image
Image
Image
Seacon

Egészséges táplálkozást elősegítő kenyér prototípusok fenntartható gyártása a tömegpiaci értékesíthetőség eléréséhez

A projekt címe: Egészséges táplálkozást elősegítő kenyér prototípusok fenntartható gyártása a tömegpiaci értékesíthetőség eléréséhez

A projekt címe angolul: Sustainable production of healthy bread prototypes for the mass retail market

A projekt megvalósításának a kezdete: 2017.10.01.

A projekt megvalósításának a vége: 2019.09.30.

 

A projekt megvalósítási módja:
Önálló pályázó


Résztvevők szakmai és K+F szolgáltatóként
 

A projektre vonatkozó nemzeti alprogram:
GINOP-2.1.7-15: Prototípus, termék-, technológia- és szolgáltatásfejlesztés

Nemzeti kód:
GINOP-2.1.7-15-2016-00677
 
 

Rövid leírás:
A projekt alapvető célkitűzése a félbarna és teljes kiőrlésű kenyerek, mint a vállalat két jelenlegi vezető termékéből kiindulva olyan új termék prototípus előállítása, amely az adalékanyagok kiváltásával, a rosttartalom növelésével, illetve a sótartalom csökkentésével a fogyasztók számára egészségesebb beltartalmi paraméterekkel rendelkezik olyan módon, hogy az a fogyasztók számára nem csökkenti azok élvezeti értékét.
Mindezek mellett a minőség és annak egyenletességének javításával a jelenlegi gyártás folyamatszabályozásának fejlesztése történik vezetékmentes érzékelők és az adatok IT alapú feldolgozásával. Az előállítás költségeinek (anyag, víz, energia, emberi erőforrás) különböző módokon történő csökkentésével a kifejlesztendő magasabb hozzáadott értékű prototípus az árát a piacon jelenleg megtalálható, a pályázó által gyártott félbarna/teljes kiőrlésű kenyér színvonalán tartja, ezáltal versenyképességét növeli.


Letölthető anyagok

ALBA-KENYÉR projekt