



Egészséges táplálkozást elősegítő kenyér prototípusok fenntartható gyártása a tömegpiaci értékesíthetőség eléréséhez
A projekt címe: Egészséges táplálkozást elősegítő kenyér prototípusok fenntartható gyártása a tömegpiaci értékesíthetőség eléréséhez
A projekt címe angolul: Sustainable production of healthy bread prototypes for the mass retail market
A projekt megvalósításának a kezdete: 2017.10.01.
A projekt megvalósításának a vége: 2019.09.30.
A projekt megvalósítási módja: Önálló pályázó
- ALBA-KENYÉR Sütőipari Zártkörűen működő Részványtársaság (https://albakenyer.hu/)
Résztvevők szakmai és K+F szolgáltatóként
- Campden BRI Magyarország Nonprofit Kft (https://www.campdenbri.hu/)
- Seacon Europe Kft (https://www.seacon.hu/hu/)
- Rubin Informatikai Zrt (https://www.rubin.hu/kezdokepernyo)
A projektre vonatkozó nemzeti alprogram: GINOP-2.1.7-15: Prototípus, termék-, technológia- és szolgáltatásfejlesztés
Nemzeti kód: GINOP-2.1.7-15-2016-00677
Rövid leírás:
A projekt alapvető célkitűzése a félbarna és teljes kiőrlésű kenyerek, mint a vállalat két jelenlegi vezető termékéből kiindulva olyan új termék prototípus előállítása, amely az adalékanyagok kiváltásával, a rosttartalom növelésével, illetve a sótartalom csökkentésével a fogyasztók számára egészségesebb beltartalmi paraméterekkel rendelkezik olyan módon, hogy az a fogyasztók számára nem csökkenti azok élvezeti értékét.
Mindezek mellett a minőség és annak egyenletességének javításával a jelenlegi gyártás folyamatszabályozásának fejlesztése történik vezetékmentes érzékelők és az adatok IT alapú feldolgozásával. Az előállítás költségeinek (anyag, víz, energia, emberi erőforrás) különböző módokon történő csökkentésével a kifejlesztendő magasabb hozzáadott értékű prototípus az árát a piacon jelenleg megtalálható, a pályázó által gyártott félbarna/teljes kiőrlésű kenyér színvonalán tartja, ezáltal versenyképességét növeli.